7 januari 2019 – Enschede

In het spoor van de Russische ziel Peter d’Hamecourt en Oleg Lysenko Muziek, Broodje Cultuur, Literair | Theaterzaal (geplaceerd) – Oude Markt 1, Enschede Oleg en Peter duiken tijdens de lunch in het spoor van de Russische ziel… Meer informatie: https://www.concordia.nl/theater/in-het-spoor-van-de-russische-ziel-peter-dhamecourt-en-oleg-lysenko/07-01-2019-12-30

25 oktober 2018 – Première ‘Het voorval’

Publiekspremière en bioscooprelease HET VOORVAL – ARMANDO EN DE MYTHE HET VOORVAL – ARMANDO EN DE MYTHE, de nieuwe documentaire van Sjors Swierstra en Roelof Jan Minneboo, beleeft op 25 oktober 2018 om 21.00 uur de publiekspremière in EYE Filmmuseum en wordt vanaf 25 oktober door Amstelfilm uitgebracht in de filmtheaters in Nederland. Op de(…)

20 juli 2018 – Amersfoort

Met een reeks voordrachten en optredens staat de Sint Franciscus Xaveriuskerk vrijdag 20 juli stil bij het recente overlijden van Armando. Op een scherm worden schilderijen en beelden geprojecteerd van de in Amersfoort opgegroeide kunstenaar. Het evenement rondom de multidisciplinaire kunstenaar, die ook schrijver, muzikant en acteur was, is een initiatief van het Spiritueel Cultureel(…)

30 juli 2018 – Oostende (B)

Rode Ruiterij Koenraad Tinel/Oleg Lysenko In Rode Ruiterij komen de onsterfelijke verhalen van de Russische journalist en auteur Isaac Babel tot leven in een boeiende samenwerking tussen beeldend kunstenaar Koenraad Tinel en muzikant Oleg Lysenko. De voorstelling is de vrucht van de jarenlange fascinatie van Tinel voor Babel. Hij heeft zich in de loop der(…)

31 juli 2018 – Oostende (B)

Rode Ruiterij Koenraad Tinel/Oleg Lysenko In Rode Ruiterij komen de onsterfelijke verhalen van de Russische journalist en auteur Isaac Babel tot leven in een boeiende samenwerking tussen beeldend kunstenaar Koenraad Tinel en muzikant Oleg Lysenko. De voorstelling is de vrucht van de jarenlange fascinatie van Tinel voor Babel. Hij heeft zich in de loop der(…)

25 augustus 2018 – Amsterdam

Tijdens de Uitmarkt in Amsterdam zal Oleg Lysenko op zaterdag 25 augustus tussen 13.30 en 14.30 uur optreden in het OBA Theater op de 7e etage in het pas gerenoveerde restaurant Babel (met prachtig uitzicht over de stad).

19 september 2018 – Amsterdam

In memoriam Armando: Cherry Duyns en Oleg Lysenko: ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ Literair concert rond het werk van de onlangs overleden kunstenaar en schrijver Armando (1929-2018). Een unieke cross-over van literatuur en muziek. Cherry Dyuns (van o.a. de TV serie Herenleed (1971 tot 1997)) leest voor uit poëzie en proza van Armando en(…)

23 september 2018 – Apeldoorn

‘Armando vertolkt’ Cherry Duyns en Oleg Lysenko over Armando in literaire concert Cherry Duyns en Oleg Lysenko betreden samen het podium met de voorstelling ‘Armando vertolkt’. In deze cross-over van literatuur en muziek spreekt Cherry over Armando en leest voor uit Armando’s poëzie en proza. Aan de proza en poëzie van Armando heeft Cherry Duyns(…)

29 april 2018 – Austerlitz (bij Zeist)

Cherry Duyns & Oleg Lysenko / “Armando: Ik hoorde dat er geluisterd werd” Cherry Duyns: Film- en programmamaker en vriend van Armando brengt zijn verhaal op 29 april in het Beauforthuis Armando’s gezondheid laat reizen naar Nederland niet toe Vanwege diens broze gezondheid kan Armando op 29 april helaas niet naar het Beauforthuis toekomen. Oorspronkelijk(…)

4 mei 2018 – Maastricht

What Happened to Me During World War II DateFriday 4 May, 8.30 pmSt. JanskerkVrijthof 24Maastricht EntranceFree About the speakerCarla Josephus JittaHolocaust survivor Music byOleg LysenkoWhat Happened to Me During World War IIhttps://www.maastrichtuniversity.nl/events/what-happened-me-during-world-war-ii    

13 mei 2018 – Antwerpen

100 jaar Russische Revolutie: Isaak Babel – verhalen van de rode ruiterij  – Koenraad Tinel De voorstelling is opgebouwd rond het eerste en laatste verhaal uit de cyclus Verhalen van de Rode Ruiterij van Isaak Babel. Koenraad gaat live tekenen, tekeningen die voor de ogen van het publiek op een groot scherm ontstaan. Met de opgenomen(…)

25 mei 2018 – Maastricht

De Avond van het Laatste Woord: afscheid Vanaf september 1980 staat Jacques Reiners aan het roer van het Studium Generale van de Universiteit Maastricht. Duizenden keren voerde hij tijdens de lezingenavonden letterlijk het laatste woord. Aan de vooravond van zijn pensionering, spreekt hij voor de laatste keer het laatste woord. De Avond staat in het(…)

2 juni 2018 – Nijmegen

Op zaterdag 2 juni om 16.00 uur zingt Audite Nova een programma met uitsluitend Russische motetten (Rachmaninov, Schnittke, Tchaikovsky, Sviridov, e.a.), afkomstig uit de rijke traditie van de Russisch-orthodoxe kerk. Ze zijn veelal gebaseerd op oeroude melodieën, super vocaal (in die kerken staat geen orgel) en harmonisch zeer dramatisch. Als luisteraar word je omspoeld door(…)

100 jaar Russische revolutie: Isaak Babel-verhalen van de ‘Rode Ruiterij’ – Koenraad Tinel

 Koenraad Tinel en Oleg Lysenko ontmoetten elkaar voor de eerste keer bij een optreden met de Nederlandse dichter/beeldend kunstenaar Armando in Amsterdam.  Zij speelden na de Armando-performance een voorstelling met Stefan Brijs in Oostende: http://www.vrijstaat-o.be/stefan-brijs-koenraad-tinel/ in de periode van samenwerking tussen Koenraad en Stefan rond een sociaal – artistiek project in Genk en de voorbereiding van het(…)

In het spoor van de Russische ziel – Peter d’Hamecourt

In het spoor van de Russische ziel Door de eeuwen heen is de westerse wereld druk in de weer om te proberen het grote, onherbergzame Rusland in het oosten van het Europese continent te begrijpen. Rusland daarentegen lijkt zich door de geschiedenis heen wel prettig te voelen in de rol van de onbegrepene en draagt(…)

De Sneeuwstorm van Alexandr Poesjkin – Hans Boland

Oleg Lysenko en Hans Boland presenteren: DE SNEEUWSTORM van ALEXANDR POESJKIN Het is 1812, Napoleon staat op het punt Rusland binnen te vallen. Zonder enige notie van het dreigende gevaar zijn Masja, een lief meisje van zeventien, en Vladimir, een jonge vaandrig met verlof, wanhopig verliefd. Een huwelijk zit er niet in, want zij is(…)

Muziek voor de Overtocht – Stefan Hertmans

  ‘Muziek voor de Overtocht’ is een bijzondere voorstelling op de grens van beeldende kunst, muziek en literatuur. Met AKO-literatuurprijswinnaar Stefan Hertmans en zijn ‘Oorlog en terpentijn’, beeldend kunstenaar Koenraad Tinel en Oleg Lysenko als muzikant. Een cross-over waarbij Stefan Hertmans voordraagt uit zijn indrukwekkende boek ‘Oorlog en Terpentijn’, Koenraad Tinel live tekent, met projectie(…)

17 januari 2018 – Leeuwarden

17 januari 2018 – Leeuwarden

IepenUP live: Who’s Afraid of Donald Trump? Who’s Afraid Of Donald Trump? We vragen het ons af nu Trump bijna exact een jaar geleden officieel president werd van een hopeloos verdeelde Verenigde Staten. We stellen deze vraag vanavond niet alleen aan experts, maar ook aan theatermakers, artiesten, kunstenaars en performers. Oleg Lysenko is een van(…)

19 januari 2018 – Den Haag

19 januari 2018 – Den Haag

Writers Unlimited: Internationaal literatuurfestival Den Haag – Winternachten Do 18 – zondag 21 januari 2018 Ruim tachtig schrijvers, dichters en jonge literaire talenten komen uit de hele wereld naar Den Haag: tijdens de vier sfeervolle dagen van het Winternachten internationaal literatuur festival Den Haag vertellen zij vanuit eigen perspectief en verbeelding over de opleving van(…)

3 februari 2018 – Valkkoog (NH)

Oleg Lysenko accordeon Fata Morgana mondharmonicakwartet wereldmuziek Dubbelconcert. Voor de pauze zal de Oekraïnse accordeonvirtuoos Oleg Lysenko u verbazen met de klanken die hij uit zijn ‘bajan’ tovert. Hij speelt Argentijnse tango, Franse musette en Russische volksmuziek en nog veel meer, maar is vooral een verteller met zijn accordeon. Na de pauze een kwartet dat(…)

9 november 2017 – Antwerpen

Donderdag 9 november 2017 in Antwerpen, Groenenborgerlaan 149 15-16:30    Theater voorstelling “As I Left My Fathers House” http://www.lerenoverleven.org/node/50

25 maart 2017 – Muziek voor de overtocht

Muziek voor de overtocht In Muziek voor de overtocht bundelen drie grote kunstenaars hun krachten: Stefan Hertmans leest voor uit eigen werk, Koenraad Tinel schildert en tekent live op podium en Oleg Lysenko speelt op zijn unieke manier bajan. Drie kunstenaars die de overtocht wagen van muziek naar verhalen, van kunst naar leven, van oorlog(…)

8 april 2017 – Armando en Oleg Lysenko: Ik hoorde dat er geluisterd werd

Literatuur, muziek én kunst kijken Combineer op zaterdag 8 april een bezoek aan Museum Flehite met de muzikaal-literaire voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’ van Armando en Oleg Lysenko in de monumentale Mannenzaal tegenover het museum. Armando (1929), kunstenaar en schrijver, en Oleg Lysenko (1974, Oekraïne), topaccordeonist, betreden samen het podium in de voorstelling ‘Ik hoorde dat(…)

12 april 2017 – Armando en Oleg Lysenko: Ik hoorde dat er geluisterd werd

Armando (1929), kunstenaar en schrijver, en Oleg Lysenko (1974, Oekraïne), topaccordeonist, betreden samen het podium in de voorstelling ‘Ik hoorde dat er geluisterd werd’. In deze unieke cross-over van literatuur en muziek leest Armando voor uit eigen poëzie en proza en speelt Oleg muziek van onder meer Victor Vlasov, Tsjaikovski en Strawinsky. 12 april 20:30 – 21:30 Het(…)

AKKO-super De Luxe

AKKO-super De Luxe

AKKO-super De Luxe:  € 12.150 Right Hand: Notes: 64 (E/G) Rows: 5 Reeds: 4 Registers: 15 Chin Registers: 8 Cassotto Left Hand: Free bass notes: 58 (E/cis) Free bass reeds: 2 Standard bass: 120 Standard bass reeds: 2/4 Standard bass registers: 2 Damper Size: 46x23x46 Weight in kg: 13,9

Water, Jacqueline Kasemier, Remco Ekkers en Oleg Lysenko

Water project van Jacqueline Kasemier, Remco Ekkers en Oleg Lysenko Jacqueline Kasemier exposeert haar schilderijen, Remco Ekkers leest zijn gedichten, Oleg Lysenko speelt op bayan het Wolga lied Олег Лысенко играет на баяне “Эй, ухнем” Oleg Lysenko plays on the bayan “Volga boatmen” U kijkt naar de presentatie van het project “WATER’ De spiegelingen en(…)

Tatiana

Tatiana

Tatiana: €9820 Right Hand: Notes: 49 ( D/D) Key: 18 mm Reeds: 4 Registers: 15 Chin Registers: 7 Cassotto Left Hand: Free bass notes: 58 (E/Cis) Free bass reeds: 2 Standard bass: 120 Standard bass reeds: 2/4 Standard bass registers: 2 Damper Size: 48,6x23x47 Weight in kg: 14,7