Cherry Duyns & Oleg Lysenko / “Armando: Ik hoorde dat er geluisterd werd”

Cherry Duyns: Film- en programmamaker en vriend van Armando brengt zijn verhaal op 29 april in het Beauforthuis

Armando’s gezondheid laat reizen naar Nederland niet toe

Vanwege diens broze gezondheid kan Armando op 29 april helaas niet naar het Beauforthuis toekomen. Oorspronkelijk stond het programma “Ik hoorde dat er geluisterd werd” op de agenda. De in Berlijn woonachtige kunstenaar is echter niet in staat om de intensieve reis naar Nederland te maken. In de persoon van zijn beste vriend Cherry Duyns: groots verhalenverteller en documentaire-filmmaker bij de VPRO verwelkomt het Beauforthuis met trots een geestesgenoot van Armando. Beide mannen kennen elkaar al heel lang. Eén van hun grote gezamenlijke successen was o.a. het TV-epos ‘Herenleed’, dat maar liefst 25 jaar ( 1971-1997) op de Nederlandse TV te zien was.

In een fascinerend dubbelprogramma met de Oekraïense virtuoos Oleg Lysenko op Russische knopaccordeon vloeien literatuur, poëzie en muziek in elkaar over.
Cherry Duyns behoeft nauwelijks verdere introductie. Hij werkte als redacteur bij het weekblad Haagse Post en werd documentaire-filmmaker bij de VPRO. Cherry Duyns is vóór alles een verhalenverteller. Daarnaast heeft hij een indrukwekkend literair oeuvre op zijn naam staan, met verhalenbundels als De bovenman en Achterland en met romans als De zondagsjongenDante’s trompet en De Chinese knoop.

Van zijn films zijn er vele onderscheiden. Voor het drieluik Levensberichten“, over de oncologische afdeling van het VUMC, won hij de “Nipkow-schijf“, en zijn kunstdocumentaire De wording werd bekroond met een Gouden Kalf. Voor de film De droom van de beer, over de teloorgang van Sovjet-circus, werd hem in Berlijn in 2001 de prestigieuze Prix Europa toegekend.

In oktober 2014 werd Cherry Duyns voor zijn unieke culturele bijdragen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Oleg heeft o.a. gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met de Russische bariton Dmitry Hvorostovsky. Oleg heeft een voorliefde voor genre-overschrijdende projecten waarbij beeldende kunst, literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien.

Aan het einde van de voorstelling wordt Armando’s documentaire film Der Feldzug, gemaakt door Victor Nieuwenhuijs, vertoond.

Beauforthuis Woudenbergseweg 70 3711 AB Austerlitz (bij Zeist) zondag 29 april 2018, 18:30 uur entree € 22,50 kortingsprijs € 17,50 http://www.beauforthuis.nl/news/2863/18/Armando-Oleg-Lysenko/d,bf-agenda