De Avond van het Laatste Woord: afscheid

Vanaf september 1980 staat Jacques Reiners aan het roer van het Studium Generale van de Universiteit Maastricht. Duizenden keren voerde hij tijdens de lezingenavonden letterlijk het laatste woord. Aan de vooravond van zijn pensionering, spreekt hij voor de laatste keer het laatste woord.
De Avond staat in het teken van het medium waarzonder lezingen, debatten, colleges, cabaretvoorstellingen, talkshows, interviews en gezongen concerten niet eens mogelijk zouden zijn. Een keur van sprekers en artiesten zal op het podium staan om de loftrompet te steken over Het Woord. Elke avond kent een slotakkoord: het allerlaatste, laatste woord.

Sprekers zijn o.a.: filosoof Paul de Blot, seksuoloog en relatietherapeut Bo Coolsaet, kunsthistoricus Ko van Dun, dichteres Delphine Lecompte, rector magnificus Rianne Letschert, nanobioloog Peter Peters en wetenschapsjournalist Govert Schilling. De gevoelige snaar van de melancholie wordt beroerd door Bayanspeler Oleg Lysenko, Mannenkoor Borgharen en sopraan Fenna Ograjensek.

Vrijdag 25 mei 2018 / 20:00 uur
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal

Meer informatie: http://www.theateraanhetvrijthof.nl/voorstellingen/2018/05/studium-generale-de-avond-van-het-laatste-woord-afscheid/

Er is nog een beperkt aantal tickets à € 20,- beschikbaar: http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=7155